bijfrederique.2013-106-7

“Ik wens dat ieder kind het leven kan leven vanuit eigenheid en met wijsheid”

Mijn naam is Frederique Olland (1966). Ik ben moeder van 2 zonen en ben getrouwd met Jim. Sinds 2013 heb ik een eigen kinderpraktijk voor kinderen, jongeren en hun ouders. Ik werk vanuit mijn huis in Vreeland. Het is een fijne plek, midden in de natuur, waar iedereen zich al snel op z’n gemak voelt. En dat is een belangrijke voorwaarde om samen aan de slag te gaan.

De vakterm voor mijn therapie is Vaktherapie. Vaktherapie is een overkoepelende naam voor beeldende therapie, creatieve therapie en speltherapie, ook wel actief beeldende therapie. Mijn werkwijze sluit nauw aan op de uniciteit van het kind, of de jongere. En dat vind ik fijn, want dan gaat het om een échte ontmoeting. De aanpak is dus heel persoonlijk, zonder vragenlijsten of via een andere methode die van tevoren is bedacht. Als het moeilijk is om te praten hoeft dat niet. Dan gaan we spelen, tekenen, kleien of een verhaal maken. De beelden die hierbij zichtbaar worden vertellen vaak veel meer dan woorden. Op de pagina Therapie vertel ik meer over mijn werkwijze.

Naast mijn werkzaamheden in mijn praktijk werk ik als vrijwilliger voor De Kindertelefoon. De Kindertelefoon biedt een luisterend oor aan alle kinderen tussen 8 en 18 jaar. Het is fijn anoniem te praten of te chatten met kinderen. Samen vinden we een antwoord op een lastig vraag, of een oplossing voor iets wat hen dwars zit.
In mijn rol als Mediapedagoog verzorg ik bij Bureau Jeugd en Media ouderavonden over mediaopvoeding en online veiligheid. En voor OudersvanNu.nl schrijf ik artikelen over deze onderwerpen.

Opleiding
Ik ben opgeleid tot Pedagoog (HBO) en bovendien heb ik de opleiding tot Actief Beeldend Therapeut (post HBO) afgerond. Ik ben gecertificeerd als Mediacoach en Professional Preventie Digitaal Pesten. In 1991 heb ik mijn studie Communicatiewetenschap (UvA) afgerond.
Via de jaarlijkse studiedagen houd ik de ontwikkelingen binnen het vakgebied bij. Daarnaast volg ik  korte opleidingen, bijvoorbeeld “Betekenis van kindertekeningen”, “Oplossingsgerichte gesprekstechniek” en “Mindfulness voor kinderen”.

Tot slot
Mijn werkervaring en mijn kennis op het gebied van ontwikkelingsfases van kinderen, opvoeding, mediagebruik bieden een perfecte aansluiting bij de kinderen en jongeren van deze tijd. Heb je vragen? Bel of mail Frederique Olland.

Crafted with by Carlos & Brad