mediawijsheid basisschool

iedereen mediawijs! Mediawijs word je namelijk door kennis vooraf

3500 klassen doen vanaf vrijdag 21 november mee aan de Week van de Mediawijsheid. Het doel is om kinderen op een speelse manier bewust te maken van wat (nieuwe) media zijn. Mediawijs ben je als je bijvoorbeeld weet hoe commerciële televisie wordt gemaakt, wat het fenomeen internet eigenlijk is en hoe je het beste op sociale media kan gedragen. Niet onbelangrijk als je bedenkt dat basisschoolkinderen gemiddeld ruim 3 uur per dag achter een schermpje zitten.

Mediawijs word je door ervaring, en de nodige kennis vooraf. Tijdens de week van de Mediawijsheid spelen kinderen van groep 7 en 8 een super spannend spel met opdrachten. De kinderen wordt bijvoorbeeld gevraagd om bepaalde informatie op te zoeken. En ze worden uitgedaagd om te beoordelen of wat ze zien betrouwbaar is. Ze krijgen inzicht in wat er fout kan gaan, maar zeker ook hoe leuk media kunnen zijn.

mediawijsheid_mobiel

Doet de school van jouw kinderen ook mee? Vraag het je kinderen en praat met hen over het spel en ook hun mediagedrag in het algemeen. Hebben ze nog nieuwe dingen gehoord? Wat vonden ze het leuk, en wat verbaasde hen? Lees meer over de Week van de Mediawijsheid

Frederique Olland is Mediacoach en Kindertherapeut. In de Week van de mediawijsheid begeleidt zij groep 7 en 8 van de basisschool in haar dorp. Wil jij als ouder meer weten over social media, heb je vragen over het game-gedrag van je kinderen? Frederique organiseert regelmatig Mediaworkshops voor ouders. Check de agenda op www.bijfrederique.nl.

Crafted with by Carlos & Brad