bijfrederique.2013-106-7

“Ik wens dat ieder kind het leven kan leven vanuit eigenheid en met wijsheid”

Mijn naam is Frederique Olland (1966). Ik ben moeder van 2 zonen die niet meer thuis wonen en ben getrouwd met Jim. Sinds 2013 heb ik een eigen kinderpraktijk voor kinderen, jongeren en hun ouders. Ik werk vanuit mijn huis in Vreeland. Het is een fijne plek, midden in de natuur, waar iedereen zich al snel op z’n gemak voelt. En dat is een belangrijke voorwaarde om samen aan de slag te gaan.

Ik heb ervoor gekozen om te werken volgens de actief beeldende therapie. Deze werkwijze sluit nauw aan op de uniciteit van het kind, of de jongere. En dat vind ik fijn, want dan gaat het om een échte ontmoeting. De aanpak is dus heel persoonlijk, zonder vragenlijsten of via een andere methode die van tevoren is bedacht. Als het moeilijk is om te praten hoeft dat niet. Dan gaan we spelen, tekenen of een verhaal maken. De beelden die hierbij zichtbaar worden vertellen vaak veel meer dan woorden. Op de pagina Therapie vertel ik meer over mijn werkwijze.

Naast mijn werkzaamheden in de praktijk werk ik als vrijwilliger voor De Kindertelefoon. De Kindertelefoon biedt een luisterend oor aan alle kinderen tussen 8 en 18 jaar. Het is fijn om via de telefoon kinderen een laagdrempelige mogelijkheid te bieden om te praten. Het gaat dan om onderwerpen die ze niet durven, kunnen of willen bespreken met mensen uit hun directe omgeving.

Opleiding
Na de opleiding tot Actief Beeldend Therapeut (post HBO) heb ik ook de opleiding Puberteit van Jeanne Meijs gevolgd en afgerond. Ik ben gecertificeerd als Mediacoach en Professional Preventie Digitaal Pesten. In 1991 heb ik mijn studie Communicatiewetenschap (UvA) afgerond.
Via de jaarlijkse studiedagen van mijn beroepsvereniging houd ik de ontwikkelingen binnen het vakgebied bij. Daarnaast volg ik  korte opleidingen, bijvoorbeeld Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) en Mindfulness voor kinderen.

Tot slot
De Actief Beeldende Therapie, de bijscholing op allerlei onderwerpen en mijn media-ervaring en -certificeringen bieden een perfecte aansluiting bij de kinderen en jongeren van deze tijd. Heb je vragen? Bel of mail Frederique Olland.

Crafted with by Carlos & Brad