bijfrederique.2013-106-7

“Ik wens dat ieder kind het leven kan leven vanuit eigenheid en met wijsheid”

Mijn naam is Frederique Olland (1966), moeder van 2 pubers en getrouwd met Jim. Na het lezen van het boek “Puberteit” van Jeanne Meijs en de ontmoetingen met haar wist ik het zeker. Ik wil werken met kinderen op basis van de Actief Beeldende Therapie, de door Jeanne ontwikkelde vorm van speltherapie. De Actief Beeldende Therapie sluit aan op de uniciteit van het kind, met diep respect voor wie het werkelijk is. Wanneer je het kind als geheel blijft zien, en niet als een ‘type’ op basis van een vragenlijst, kun je het echt leren kennen en daadwerkelijk helpen. Het doel is om het weer ‘gewoon kind’ te laten zijn; onbezorgd en optimistisch.

Na de opleiding tot Actief Beeldend Therapeut (post HBO) heb ik ook de korte opleiding Puberteit van Jeanne Meijs gevolgd. De Actief Beeldende Therapeuten zijn verenigd in een beroepsvereniging en hebben regelmatig intervisie-overleg en bovendien studiedagen om de inzichten en ontwikkelingen in ons vakgebied bij te houden en eigen te maken. Ik sta geregistreerd bij het AGB (code: 90060325).

Vanuit mijn media-achtergrond en dankzij mijn certificeringen als Mediacoach en Professional Preventie Digitaal Pesten geef ik ouders en kinderen antwoord op hun vragen over (nieuwe) media. In 1991 heb ik mijn studie Communicatiewetenschap (UvA) afgerond en heb ik onder andere gewerkt bij de multimedia-platformen RTL, MTV en Nickelodeon. Deze kennis en ervaring gebruik ik nu om met ouders en kinderen te praten over internet en social media. Welke consequenties hebben deze fenomenen voor de opvoeding? Welke keuzes kun jij als opvoeder maken? En wat moeten de kinderen weten om zich in de overweldigende hoeveelheid app’s en andere verleidingen staande te houden? Wat betekent het om op te groeien in een wereld waarin persoonsgegevens en andere data een belangrijk ruilmiddel zijn?

De Actief Beeldende Therapie, in combinatie met mijn media-ervaring en certificering als Mediacoach en Professional Preventie Digitaal Pesten, bieden een perfecte en bovendien unieke aansluiting bij de kinderen van deze tijd zodat ze weer gewoon kind of een gezellige;) puber kunnen zijn. Heb je vragen? Bel of mail Frederique Olland.

Crafted with by Carlos & Brad